TANG6028

Asics badmintonsko er det nye

Dagens marked af badmintonsko

Tidens udbud af badmintonsko er regeret af 5 store mærker, hvor to mærker er specialiseret skoproducenter, der ikke fabrikerer badmintonketcher, tasker, grip, beklædning og andet udstyr til sporten. De her mærker har gennem de sidste mange år produceret både udendørssko og indendørssko til mange forskellige sportsgrene, og har nu tilvalgt badmintonsko til deres produktsortiment. Denne proces presser de traditionelle badmintonfabrikanter til at blive betydelig skarp når der skal frembringes nyt fodtøj til badminton.

 

Japansk udbyder på markedet

TANG6028Som ny spiller på markedet er der det betydelige skomærke Asics, der gennem mange år har produceret sko til stort set alle sportstyper med undtagelse af badminton. De er nu begyndt på det og har efterhånden vist deres betydning på den internationale scene for badmintonsko. Mange ferme danske spillere anvender nu Asics’ badmintonsko, og det er med god grund. Adskillelige af de teknologier som anvendes i flere andre Asics sko er derfor blevet puttet over i badmintonsko, og derved har de evnet at kreere et sortiment af sko til badminton, som giver formidable stødabsorbering, og samtidig giver støtte når der laves retningsskift. Den bedste badmintonsko fra Asics er Gel Beyond, som har været spillet i af betydningsfulde stjerner i gennem tiden, for eksempel Jan Ø. Efterhånden som mange flere benytter Asics badmintonsko har Asics udviklet mange anderledes modeller til badmintonsporten. Det Asics har gjort er at bibeholde deres teknologier og placere dem i deres badmintonsko, for at hjælpe og forbedre sporten betydeligt.

Det er muligt at læse mere om badmintonsko fra Asics på sport-net.dk: Asics badmintonsko

 

Stabilitet

Ud over en god stødabsorbering, er det vigtigt at man har en sko der er meget stabil. Nogen af de vigtigste komponenter i et par sko til badminton er stabiliteten, da alle som hovedregel bevæger sig i zigzak 80% af tiden. Dette stiller voldsomme krav til forfoden på en badmintonsko, da alle badmintonspillere putter størstedelen af kropsvægten på den yderste del af sålen når man skal skifte position fra side til side på badmintonbanen. Man bruger mange forskellige ting til at få stabilitet når man laver sko til badminton og en af de hyppigst anvendte er at lave en lille forhøjning på ydersiden af det forreste af skoen der giver mere støtte fra sålen og op til toppen. En anderlede måder er at lave toppen af skoen mere stiv på den ydre side, men det kan også ende med et par sko som kan fremstå knap så komfortable at bruge når man træner, derfor er denne metode ikke benyttet så ofte.

 

Skoen skal passe, og foden skal kunne ånde

Hvordan skoen sidder på foden er også utrolig væsentlig. Netop her snakker man altid om to pasformer, en tynd og en normal. Størstedelen af spillere har en tilbøjelighed til at være af den opfattelse at de er skabt med brede fødder og de derfor bør bruge en ekstra bred sko til badminton, men faktisk bør man ikke bekymre sig om en bred fod, egentlig vil jeg sige at langt de fleste der mener de har brede fødder i virkeligheden har en normal fod. Hvis man har brede fødder vil en sko give efter og forme sig efter foden, så det er ikke et så stort problem. Et sted hvor der er en udfordring er når man som spiller har fødder der er smalle. Med den store del af bevægelser fra side til side hvor skoen optimal set bør sidde tæt til og derfor er det vigtigt at man ikke kan glide rundt i den. Derfor når man har smalle fødder er det ekstra vigtigt at man investere i en badmintonsko som er udstyret med en smal pasform, ellers vil man have en større chance for at vride om og man vil blive langsom i kamp, da fødderne vil glide frem og tilbage inde i skoen. Åndbarhed er endvidere meget betydelig funktion ved en badmintonsko, da du sveder dine fødder betydelig meget ved kamp og træning. Af denne årsag er det vigtigt at stykket oven af en badmintonsko er åndbar og kan sørge for at sveden kan fordampe. Hvis man ikke kan komme af med sveden helt eller noget af væsken kan folk er der sandsynlighed for at skride rundt i badmintonskoen og skader kan indtræffe. En anden uheldig effekt ved at du langtfra kan fordampe sveden, kan være at den kan komme til at lugte med tiden, og dette giver en mærkelig sammensætning med dit badmintontøjet som primært er placeret sammen med skoene i badmintontasken til og fra træning og kamp. Derfor er det vigtigt at huske at anvende en badmintonsko som er åndbar så ens fødder ikke kommer til at dampe ved kamp.